21.4.09

ΑΘΕΪΑ

Αθεΐα είναι η απουσία πίστης σε θεό και σε υπερφυσικό.
Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.
Μετά από πολλές προτάσεις για το όνομα του συλλογικού μας ιστοτόπου, μετά από πολλές συζητήσεις εντός και εκτός δικτύου, αφού περάσαμε από ορθολογισμό, σκεπτικισμό, κοσμικισμό και ελευθεροφροσύνη, συμφωνώντας ότι όλα αυτά μας εκφράζουν αλλά κανένα από αυτά δεν είναι το σημείο που επικεντρώνουμε, επιτέλους καταλήξαμε στο όνομα που βλέπετε: ΑΘΕΪΑ.
Το ιστολόγιο αυτό είναι συλλογικό και δημοσιεύει άρθρα για θέματα σχετικά με την αθεΐα. Τα άρθρα δημοσιεύονται ταυτόχρονα και στο προσωπικό ιστολόγιο του εκάστοτε αρθρογράφου, όπου και γίνεται ο σχολιασμός και η συζήτηση.
Σκοπός του ιστολογίου μας είναι η διάδοση ιδεών σε θέματα που αφορούν την αθεΐα, τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο. Μας απασχολούν ζητήματα από την καθιέρωση του κοσμικού κράτους μέχρι τη φιλοσοφική διάσταση των θεολογικών ζητημάτων, ιδωμένα από αθεϊστική, σκεπτικιστική, ορθολογιστική ή και αγνωστικιστική σκοπιά. Επιθυμούμε να γίνουν αυτές οι ιδέες ευρύτερα γνωστές και προσιτές σε όσο τον δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.


Καλοσωρίζουμε στη μπλογκόσφαιρα το νέο μπλογκ "ΑΘΕΪΑ" και ευχόμαστε να γίνει το σημείο αναφοράς όλων των ελλήνων αθέων.
Αναγνωρίζουμε ότι ο ρόλος του νέου μπλογκ είναι τρομερά δύσκολος και ο δρόμος του δε θα είναι στρωμένος με άνθη! Όμως είναι ένα από τα πρώτα βήματα, που επιτέλους, έπρεπε να γίνουν και στον τόπο μας, και ευελπιστούμε πως θα αποτελέσει την αρχή ενός πολύμοχθου αγώνα, για την πνευματική απελευθέρωση των νεοελλήνων από το νεοσκοταδισμό που επιβάλλει σχεδόν δια της βίας στη χώρα μας, το μεσαιωνικό κατάλοιπο, που φιλάρεσκα αυτοαποκαλείται "ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: