10.7.07

ΔΙΑΒΙΟΥ ΚΑΤΗΧΗΣΗ!

Αν νομίζετε πως η «Ελλαδική Εκκλησία» καταδυναστεύει μόνο το ταλαίπωρο υπουργείο α-παιδείας και α-λογίας (γνωστό και ως Παιδείας και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ!) κάνετε μεγάλο λάθος.
Η εκκλησία στις μέρες μας (21ος αιώνας!), έχει διεισδύσει κανονικά και θεσμοθετημένα και στα Υπ. Εξωτερικών, Πολιτισμού, Δημόσιας Τάξης και ιδιαίτερα στο Εθνικής Άμυνας!
Η χριστιανική κατήχησή της δεν περιορίζεται στα σχολεία όλων των βαθμίδων. Ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός στηρίζει την εκκλησία και την προπαγάνδα της, ώστε ούτε λεπτό στη ζωή μας να στερηθούμε την -με το ζόρι- «θεόσταλτη» προσφορά της!
Δείτε τα παρακάτω και βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Σημειώστε ακόμη ότι θρησκευτική υπηρεσία έχουν το Λιμενικό, η Πυροσβεστική και η Ελληνική Αστυνομία. Και διερωτάται ο κάθε απλός πολίτης: πού είναι το ανεξίθρησκο κράτος; Μπορεί ένας μη ορθόδοξος να προσληφθεί στις παραπάνω υπηρεσίες; Το Σύνταγμα ορίζει βέβαια ως επίσημη θρησκεία του κράτους τη χριστιανική, πουθενά όμως δε λέει πως είναι και υποχρεωτική για τον κάθε πολίτη, ένστολο ή όχι.
Μ’ όλο αυτό το σφιχταγκάλιασμα των πάντων απ’ το παπαδαριό, δε βλέπω σε τι διαφέρουμε πια από τις μουσουλμανικές χώρες, αφού έχουμε γίνει ήδη μουσουλμανικότεροι των μουσουλμάνων! Και απορώ πώς μας ανέχεται πλέον η Ευρώπη. Ή μήπως το ίδιο κλίμα επικρατεί κι εκεί; Όποιος γνωρίζει, ας με διαφωτίσει, έχουν οι ευρωπαϊκοί στρατοί, οι αστυνομίες, οι πυροσβεστικές τους κ.λ.π. θρησκευτικές υπηρεσίες; Υπηρετούν σ’ αυτές στρατιωτικοί ιερείς με βαθμούς ταγματάρχη και άνω; Ταξιδεύουν οι ιερωμένοι τους με στρατιωτικά ελικόπτερα και αεροπλάνα; Υποχρεώνονται με το ζόρι οι ένστολοι να παρακολουθούν θρησκευτικές τελετές;
………………………………………………………………………………………………………………

ΘΕΜΑ: Θρησκευτική Αγωγή

1. Αποστέλλεται το πρόγραμμα θρησκευτικής αγωγής μηνός όπως στο Παράρτημα «Α».
2. Στις αγιαστικές πράξεις και ομιλίες, να παρευρίσκονται όλοι οι εκτός υπηρεσίας ασφαλείας αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, στρατεύσιμοι οπλίτες και το πολιτικό προσωπικό.
3. Με φροντίδα των στρατοπεδαρχών, να διευθετείται και προετοιμάζεται κατάλληλα ο χώρος διεξαγωγής, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο (α) σχετικό.
4. Ο χρόνος των παραπάνω συγκεντρώσεων να καταχωρείται στα εβδομαδιαία προγράμματα των μονάδων.
5. Οι διοικητές των μονάδων παρακαλούνται:
α. Να ενημερώνουν το προσωπικό τους για το χρόνο επίσκεψης του Στρατιωτικού Ιερέα και για τη δυνατότητα συμμετοχής του στο Μυστήριο της Εξομολόγησης, με την ευκαιρία της επίσκεψής του.
β. Να παροτρύνουν το προσωπικό των μονάδων τους να συμμετέχει στις Ιερές ακολουθίες των Κυριακών και των εορτών, στις κατά τόπους ενορίες και να το διευκολύνουν για το σκοπό αυτό.
6. Επισημαίνεται η προετοιμασία των Φυλακίων και η παρουσία του αρμόδιου Δκτού Λόχου Προκαλύψεως σε κάθε φυλάκιο, συνοδεύοντας τον Στρ/κό Ιερέα σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Ακριβές αντίγραφo
Ταξίαρχος....................................
Δ ι ο ι κ η τ ή ς
…Και αλλού:
α. Η διεξαγωγή των υπόψη δραστηριοτήτων να καταχωρείται οπωσδήποτε στα αναλυτικά εβδομαδιαία προγράμματα όλων των Μονάδων - Ανεξ. Υπομονάδων, τα οποία υποβάλλονται κάθε Δευτέρα για την επόμενη εβδομάδα.
β. Η έγκαιρη ενημέρωση όλου του προσωπικού για την ημέρα δραστηριότητας θρησκευτικής αγωγής, να εξασφαλίζεται με ανάλογη επισήμανση στο γενικό προσκλητήριο μονάδος κάθε Παρασκευή (εφόσον υπάρχει προγραμματισμός για την επόμενη εβδομάδα) και με ευκαιριακή ανακοίνωση για συγκέντρωση κατά την ημέρα και ώρα της δραστηριότητας.
γ. Οι Διοικήσεις των Μονάδων - Ανεξ. Υπομονάδων να λαμβάνουν ιδιαίτερη μέριμνα ώστε, κατά την προγραμματισμένη ημέρα και ώρα, να ρυθμίζονται ανάλογα οι διάφορες λειτουργικές δραστηριότητες των μονάδων και στρατοπέδων, για την εξασφάλιση της καθολικής συμμετοχής του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού.
δ. Κατάλληλη προετοιμασία και διευθέτηση του χώρου διεξαγωγής των υπόψη δραστηριοτήτων να γίνεται έγκαιρα και κατόπιν συνεργασίας με τον Στρκό Ιερέα, για την εξασφάλιση των σωστών και επιβαλλομένων συνθηκών τέλεσης του εκάστοτε προγράμματος. Επισημαίνεται η εκτίμηση των αναγκών και ο προγραμματισμός προμήθειας απαραίτητων υλικών, εφόσον δεν υπάρχουν στο Στρατόπεδο (Τράπεζα, τραπεζομάντηλο, γυάλινη λεκάνη ύδατος, επιτραπέζια κηροπήγια, επιτραπέζιο θυμιατήρι, αναλόγιο τοποθετήσεως εικόνος, κηροστάτης, επιτραπέζιος σταυρός κ.λ.π).
ε. Κατά την εφαρμογή του προγράμματος στα Φυλάκια Προκαλύψεως, να παρίσταται σε κάθε Φυλάκιο ο Δκτής του αντιστοίχου Λόχου Προκαλύψεως και ο Δκτής του Τάγματος Προκαλύψεως κατά την κρίση του.
3. Οι Διοικήσεις των Μονάδων - Ανεξ. Υπομονάδων να παροτρύνουν το προσωπικό για την παρακολούθηση της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας στους κατά τόπους Ιερούς Ναούς, διευκολύνοντας την έξοδο των εκκλησιασθέντων μέχρι 12.00 ώρας.
4. Στην έδρα της Ταξιαρχίας, κατά τις Κυριακές, στον Ι.Ν. Αγ.......................................να προσέρχεται για παρακολούθηση το παρακάτω κατ’ ελάχιστον προσωπικό, με μέριμνα του ΕΑΣ Στρ/δου:................................
5. Η παρούσα Διαταγή αποτελεί Διαταγή Διαρκούς Ισχύος και να τηρείται κατά τα προβλεπόμενα.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γράψε και για άλλο ένα κακό που σου ξέφυγε.
Για τα κερια στις εκκλησίες που με τον κάψιμο όλης αυτής της παραφίνης ρυπαίνουν το περιβάλλον.

Κάνω κριτική κατά shipwrecked....

Shipwrecked Frontier Pioneer είπε...

Βαστιλληκέ; Κάνεις χρήση ειρωνείας; Δε σε αναγνωρίζω...
Το θέμα του post πάντως πάλι το απέφυγες.

Στο στρατό εγώ είδα πολλά... από άκομψα μέχρι αντισυνταγματικά. Υποχρεωτική προσευχή τρεις φορές τη μέρα, θρησκευτική ορκομωσία, λόγους του στυλ "πατρίς θρησκεία οικογένεια", κλπ. Ας τόλμαγες να δηλώσεις αλλόθρησκος ή άθεος και θα έπαιρνες την καλύτερη μετάθεση... Μιλάω από εμπειρία. Είδα και Καινή Διαθήκη με εξώφυλλο παραλλαγή (έμπνευση!)

Ανώνυμος είπε...

Βαστιλληκός

Φίλε shipwrecked...
Έχεις ακουστά για κανόνες επαγγέλματος. Το ίδιο ισχύει και για όρους κοινωνικής εργασίας και προσφοράς. Ο στρατός είναι πλέον για τους περισσότερους, εργασία και γι ακάποιος ευτυχώς ή δυστυψώς υποχρέωση.
Σου φέρνω ένα παράδειγμα, φίλου μου.
Επαγγελματικοί λόγοι τον έφεραν στη Τζέντα της Αραβίας για να δουλέψουν σε εγκαταστάσεις νένω πετρελαιοπηγών.
Εκεί εποβάλλονταν από το εργασιακό καθεστώς οι τυπικές αργίες των μουσουλμάνων, βλ. Παρασκευή, 5 φορές προσευχή σε ειδικούς χώρους κλπ.
Δεν διαφωνώ μ' αυτό, θρησκεία τους είναι ότι θέλουν κάνουν.
Υπήρχε όμως υποκίνηση για συμμετοχή στις εκδηλώσεις, επίσημη και μέσω των συμβολαίων, καθώς και υποχρεωτική παύση εργασιών σε όλες τις αργίες.
Όλοι τις δέχονταν αδιαμαρτύρητα.
Τουτέστιν κανόνες επαγγέλματος.
Το ίδιο ισχύει και στο στρατό.
Στρατός και θρησκεία, παντού και πάντοτε πηγαίναν μαζί.
Αν δε σου αρέσει αυτό, δικό σου θέμα. Έτσι είναι οι κανόνες, οι περισσότεροι τους δέχονατι και δεν θ' αλλάξουν για μια μικρή μειοψηφία διαφωνούντων.
Θυμάμαι και εγώ παιδιά που δεν είχαν πατήσει ποτέ το πόδι τους στην εκκλησία να πηγαίνουν εκκλησία, προσποιούμενοι πολλές φορές και του ψάλτες, για να λουφάρουν εκκλησία.
Είχαμε δε ένα φιλόλογο, δηλωμένο άθεο, ο οποίος για να τσιμπάει τιμητικές, έβγαζε πύρινους θρησκευτικούς και πατριωτικούς λόγους.
Από την άλλη δεν μπορείς να βγάλεις εύκολα τη θρησκευτική λατρεία από τη ζωή σου.
Εκτός και εάν είσαι διατεθειμένος να εργαστείς:
- Στις 10 και πλεόν θρησκευτικές άδειες του έτους. Γιατί μην μου πεις ότι παραμένεις στο γραφείο σου την Μεγάλη Παρασκευή, ή τη Δεύτερα μέρα του Πάσχα.
- Να καταργήσεις τα βολικά τριήμερα 15γουστου, Αγίου Πνεύματος, Καθαράς Δευτέρας.
- Εάν είσαι καθηγητής να δωρίσεις τους μισούς μισθούς Δεκεμβρίου και Απριλίου (επειδή είναι οι αργίες των μεγάλων θρησκευτικών γιορτών) σε ταμείο αρωγής μαθητευόμενων άθεων.

Ποιός είναι ο υποκριτής, και επιλεκτικά βολεψάκιας ;

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς εσύ. Γιατί θα πρέπει ο άθεος να μην πληρώνεται της άδεια του ή να δουλεύει τη στιγμή που εσύ θα πάς και θα κλάνεις στα στασίδια του παπαδομάγαζου;
Συμφωνώ. ΝΑ καταργηθούν για ΟΛΟΥΣ, άθεους KAI ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ οι πληρωμένες άδειες (για τα διαφυγόντα κέρδη σου να σας πληρώσει ο θεός σας - ΑΝ υπάρχει και ΑΝ είναι παντοδύναμος, τον τρόπο θα τον βρει).
Απ'ότι φαίνεται, πιστεύεις ότι ο άθεος είναι λιγότερο άνθρωπος ή πολίτης απο έναν θρήσκο και έχει λιγότερα δικαιώματα. Η πιστεύεις ότι δημοκρατία σημαίνει τρείς λύκοι κι ένα πρόβατο αποφασίζουν τι θα φάνε για γεύμα. Ε, ρε καρμανιόλα που σου χρειάζεται - έτσι κι αλλιώς άχρηστο σου είναι το ακατοίκητο...

Shipwrecked Frontier Pioneer είπε...

Στο μεγαλύτερο μέρος, ο Sans-Culotte με κάλυψε. Από εκεί και πέρα, μου φαίνεται έχεις μπερδέψει τις θρησκευτικές γιορτές με τις άδειες. Και σε τελείως άθεη κοινωνία να ζούσαμε οι αργίες και οι άδειες θα υπηρχαν και θα χρειάζονταν. Το ότι έχουν συμπέσει με τις γιορτές του Χριστιανισμού είναι κοινωνικοπολιτική υπόθεση και όχι θρησκευτική (όπως ήταν και η επικράτηση του χριστιανισμού επί Μέγα Κωνσταντίνου αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Πριν το χριστιανισμό υπήρχαν γιορτές σε προηγούμενες θρησκείες ή εκδηλώσεις που δεν είχαν σχέση με θρησκείες, στις ίδιες ημερομηνίες που τώρα έχουμε χριστούγεννα, πάσχα, κλπ. Ο χριστιανισμός τις...εεε.. "αφομοίωσε". Ο μανδύας των αργιών άλλαξε πολλές φορές, ο αρχικός λόγος όχι: διακοπή από την καθημερινότητα.

Όσο για το στρατό και τη θρησκεία που πάνε μαζί συμφωνώ και επαυξάνω. Και στη χούντα μια χαρά μαζί και ευτυχισμένοι ήταν. Είσαι όμως σίγουρος ότι οι διαφωνούντες είναι μειοψηφία; Πρόσεξε: δε μιλάω για τους άθεους, μιλάω για αυτούς που θέλουν διαχωρισμό κράτους - εκκλησίας. Το να δεχόμαστε τους κανόνες επειδή είναι κανόνες είναι αντιπαραγωγικό και μας βουλιάζει στη στασιμότητα. Οποιοδήποτε κανόνα πρέπει να τον ελέγχουμε και να τον κρίνουμε, να τον επικροτούμε και να τον βελτιώνουμε αν έχει θετικά αποτελέσματα ή να τον απορρίπτουμε σε αντίθετη περίπτωση. Αλλά οι θρησκείες δεν τα πάνε και πολύ καλά με την κριτική.

Υ.Γ. μήπως θα έπρεπε να σε προβληματίζει το γεγονός ότι όπου post-άρεις δε συμφωνεί κανένας μαζί σου και μετά από λίγο εκνευρίζεις τους πάντες; Ξέρω - ξέρω, εμείς οι κακοί άθεοι είμαστε προκατηλημένοι με εσάς τους πιστούς χριστιανούς και θέλουμε να σας καταστρέψουμε.