25.5.13

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑ

Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στη δύσμοιρη αυτή χώρα. Ένα διαχρονικό πνεύμα συντήρησης διαπερνά όλες τις κοινωνικές δομές, φτάνοντας ως και στην πιο ευαίσθητη, την Παιδεία, που είναι αυτή που καθορίζει τη μελλοντική εξέλιξη ή οπισθοδρόμηση του λαού που την κατοικεί. Σαν ένας επιθετικός καρκίνος να έχει προσβάλει κάποια κύτταρα του λαού αυτού και με συνεχείς μεταστάσεις  προσπαθεί να εξαπλωθεί και να καταστρέψει το σύνολο των υγιών κυττάρων.
Αναφέρομαι στη γάγγραινα του θρησκευτικού δογματισμού, που κατατρώει αργά αλλά σταθερά έναν υγιή οργανισμό, αρχίζοντας από το υγιέστερο τμήμα του, τη νεολαία...
Το 2004, στα καινούρια τότε, σχολικά βιβλία Φυσικής της Ε΄ Δημοτικού, ο δογματικός καρκίνος είχε χτυπήσει το κεφάλαιο για τον ΗΧΟ, φέροντας ως παράδειγμα των δυνατοτήτων του τον εβραϊκό μύθο της καταστροφής των τειχών της Ιεριχούς από τις σάλπιγγες του Ιησού του Ναυί..! Ναι, στο βιβλίο ΦΥΣΙΚΗΣ Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ..!
Σήμερα, 10 χρόνια μετά, οι φωτοσβέστες του Υπουργείου α-παιδείας, ακολουθώντας την ίδια τακτική του θρησκευτικού σκοταδισμού, τα έβαλαν με...το ΦΩΣ! Στα ίδια βιβλία της ίδιας τάξης του Δημοτικού και στο κεφάλαιο της Φυσικής ΦΩΣ, προσπαθώντας να...φωτίσουν τους μικρούς μαθητές με τα θρησκευτικά σκοτάδια, αποδίδουν τη δημιουργία του φωτός στο θεό της παλαιάς διαθήκης (!), το συσχετίζουν με τον "ήλιο της δικαιοσύνης" το Χριστό (!) και το αναγορεύουν σε σύμβολο "πνευματικού φωτισμού" που κυριαρχεί στις χριστιανικές γιορτές των χριστουγέννων, των φώτων και του πάσχα..! Τις γνωρίζατε εσείς όλες αυτές τις ιδιότητες του φωτός; Πρόκειται για νέες επιστημονικές ανακαλύψεις των μεσαιωνικών εγκεφάλων του Υπουργείου α-Παιδείας (και "θρησκευμάτων", βεβαίως), με τις οποίες μορφώνονται τα σημερινά ελληνόπουλα για να διαπρέψουν αργότερα στην...παγκόσμια επιστημονική μπουρδολογία..!


Μετά από αυτά που γράφονται στα βιβλία ΦΥΣΙΚΗΣ, καταλαβαίνετε τι γίνεται σε άλλα βιβλία και κυρίως στα κατ' εξοχήν δογματικά των λεγόμενων "θρησκευτικών"..! Ζόφος και μαύρο σκοτάδι. Καμιά εξέλιξη, κανένα βήμα μπροστά, καμιά διάθεση ανανέωσης.  Μόνο οπισθοδρόμηση και συντήρηση. Κι ας βρισκόμαστε πλέον στον 21ο αιώνα!
Γι' αυτό φίλοι γονείς, που θέλετε να κρατήσετε τα παιδιά σας αμόλυντα από το θρησκευτικό καρκίνο, απαλλάξτε τα με δήλωσή σας (υπάρχει πλέον αυτή η δυνατότητα) από τα "θρησκευτικά". Μην τ' αφήνετε αβοήθητα στα σκοτάδια του "ορθόδοξου" ταλιμπανισμού..!

Δεν υπάρχουν σχόλια: