16.12.15

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ

 ή
πώς αντιδρά ένας Ευρωπαίος, όταν του λες ότι το Κοράνι είναι η Βίβλος


Ένα τρομερά ενδιαφέρον πείραμα, έγινε στην Ολλανδία, από την εκπομπή Dit is Normaal, μια σατυρική και προβοκατόρικη εκπομπή με μεγάλη επιτυχία.
Οι δύο νεαροί παρουσιαστές της εκπομπής, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι και την αναζωπύρωση της ισλαμοφοβίας, με τα δημοσιεύματα και τους μύθους για τη «θρησκεία της βίας», τη θρησκεία που ταπεινώνει τις γυναίκες, που είναι οπισθοδρομική και δεν έχει θέση στο Δυτικό κόσμο, αποφάσισαν να ταράξουν λίγο τα νερά.
Πήραν λοιπόν μια βίβλο, και υπογράμμισαν κομμάτια της τα οποία ακούγονται φριχτά, όπως για το ότι η θέση της γυναίκας είναι να υπακούει τον άνδρα, ότι η γυναίκα απαγορεύεται να διδάσκει, η αγάπη μεταξύ δύο ανδρών είναι σατανική και οι άνδρες πρέπει να πεθάνουν, ότι αν πιάσεις έναν να κλέβει πρέπει να του κόψεις το χέρι κλπ.
Οι δημοσιογράφοι σκέπασαν το εξώφυλλο της Βίβλου, με το εξώφυλλο του Κορανίου. Βγήκαν στο δρόμο και ρώταγαν Ολλανδούς πολίτες όλων των ηλικιών τη γνώμη τους για αυτά τα αποσπάσματα. Όλοι ανεξαιρέτως τα βρήκαν φριχτά, σκοταδιστικά, και ότι δεν έχουν θέση στη σύγχρονη ζωή. Όταν τους είπαν δε ότι είναι από το Κοράνι και τους ρώτησαν τη διαφορά μεταξύ Κορανίου και Βίβλου, όλοι είπαν ότι η Βίβλος δεν έχει καμία σχέση με τη Βία, ότι δε μιλά υποτιμητικά για τις γυναίκες, ότι έχει μεγαλύτερη κατανόηση και είναι πιο ανοιχτή.
Η έκπληξη και η ντροπή στα πρόσωπά τους, όταν μετά τους αποκαλύφτηκε ότι τα αποσπάσματα ήταν τελικά από τη Βίβλο, ήταν ενδεικτικά. Πόσο αληθινά είναι τα στεγανά μας, ή πόσο προϊόν προπαγάνδας; 
Από το blog sfrang 2

Δεν υπάρχουν σχόλια: