11.6.07

ΑΠΟΡΙΑ

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος λόγω γαστρεντερικών διαταραχών κατά την τελευταία εβδομάδα, ματαίωσε το προγραμματισμένο του ταξίδι στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια και εισήχθη στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.
Δελτίο τύπου αρχιεπισκοπής 9/6/2007
Αφελής απορία δική μου: γιατί κ. Χριστόδουλε, καταφύγατε εσπευσμένα στην (ιατρική) επιστήμη, που συνεχίζει να αμφισβητεί, απορρίπτει, διαβάλλει (παλαιότερα και να καταδιώκει) η "θρησκεία" την οποία εκπροσωπείτε και δεν προστρέξατε, όπως ο ιδρυτής σας διδάσκει, σε κάποιον "δαιμονοδιώκτη" μοναχό ή γέροντα "εξορκιστή", από αυτούς που αφθονούν στο "άγιον όρος" και αλλαχού; Γιατί δε ζητήσατε κι εσείς τη θεραπευτική βοήθεια "αγίων λειψάνων" ή "θαυματουργών" εικόνων, που μετά τόσης ευλαβείας συνηθίζατε να περιφέρετε από πόλεως εις πόλιν προς προσκύνησιν (με το αζημίωτο πάντα!) υπό του "χριστεπωνύμου ποιμνίου";
Το παραπάνω περιστατικό της ασθένειας του αρχιεπισκόπου θεώρησα ότι φέρνει στην επικαιρότητα παλιότερο ποστ, που ξαναδημοσιεύω εδώ.
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΔΑΙΜΟΝΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΣ

Στην αναμέτρηση πίστης και επιστημονικής αντιμετώπισης των ασθενειών, ο χριστιανικός πανιαματισμός, αποδείχτηκε ο χειρότερος τσαρλατανισμός όλων των εποχών! Μήπως λοιπόν ήρθε επιτέλους ο καιρός, ν’ αντιληφθούμε αλλά και να διδάξουμε επιμελώς τα παιδιά μας, ότι κάποιος θεοποιημένος Ιουδαίος, κατάφερε να προκαλέσει μια μακραίωνη οδυνηρή ιατρική σύγχυση, υποβαθμίζοντας και αναχαιτίζοντας κάθε προσπάθεια ανθρώπινης έρευνας και αντιμετώπισης των παθήσεων, καθηλώνοντας για αιώνες την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης και της φαρμακολογίας;
Και τί έχουν να πουν επ’ αυτού τα εκατομμύρια των γιατρών σήμερα, που δηλώνουν χριστιανοί; Πιστεύουν ακόμη αυτά που ο δαιμονοδιώκτης ιδρυτής της «θρησκείας» τους διδάσκει, ότι δηλ. αιτία «πάσης νόσου» είναι οι εισχωρούντες στα ανθρώπινα σώματα δαίμονες και συνεχίζουν να τους εκβάλουν με δαιμονοεξορκισμούς; Κάποιοι, για να διασώσουν το μεγαλείο του Ιησού, επιμένουν ότι ο ίδιος, δίδαξε μόνο αγαθά πράγματα και οι κατοπινοί μαθητές του, ατελείς άνθρωποι όντες, διέστρεψαν τα θεϊκά του λόγια! Αλλά, διαψεύδονται πανηγυρικά από τα ίδια τα «ευαγγέλια», όπου είναι ολοφάνερο ότι ο ίδιος ήταν ο απόλυτος δημιουργός της ψευδο-δαιμονο-θεραπευτικής σχολής! Αν μάλιστα δεχθούμε πως ήταν και θεός, με ιδιαίτερη ευαισθησία στον ανθρώπινο πόνο, τότε γιατί δε τους δίδαξε τη χρήση λίγων έστω από τα φάρμακα, που ασφαλώς γνώριζε; Τι είδους θεραπευτής θεός είναι αυτός που «θεράπευσε» με τον πιο θεατρινίστικο τρόπο ελάχιστους μόνο ανθρώπους, αλλά γύρισε την πλάτη στα εκατομμύρια πασχόντων του πλανήτη;
Ο Ιπποκράτης δεν καμωνόταν πως ήταν γιος θεού, άλλ’ όσο θα υπάρχει η ανθρωπότητα, δε θα πάψει ποτέ να μνημονεύει το όνομα του θνητού αυτού ανθρώπου, γιατί με την ευσπλαχνία και τη συμπόνια του έγινε ο πατέρας της ιαματικής έρευνας, που σήμερα ονομάζουμε ιατρική! Από την άλλη, γνωρίζετε έστω και ένα μοναδικό υλικό και αποτελεσματικό φάρμακο ή πραγματική θεραπευτική μέθοδο να αποδίδεται στο θεοποιημένο Ιησού; Σε αντίθεση με τα «ξεθυμασμένα» ιαματικά δώρα του χριστιανισμού, τα δώρα της ιπποκρατικής ιαματικής έρευνας παράγονται μαζικά και κυκλοφορούν σήμερα σ’ ολόκληρο τον πλανήτη, σώζοντας και θεραπεύοντας όλους ανεξαιρέτως τους πάσχοντες, χωρίς προϋποθέσεις πίστης ή πιστοποιητικά πνευματικής υποταγής!
Πόσο ακόμα κουτόχορτο θα βοσκήσουμε μέχρι να καταλάβουμε τα αυτονόητα! Αλήθεια, πόσοι από τους λεγόμενους «χριστιανούς» (μηδέ των παπάδων εξαιρουμένων) έχουν μελετήσει ή έστω διαβάσει, όλα τα βιβλία της «καινής διαθήκης» και πολύ περισσότερο της «παλαιάς», για να διαπιστώσουν «ιδίοις όμμασιν» το εγκληματικό θέατρο της σωτηρίας που παίζεται μέσα στις σελίδες τους;
Υ.Γ. Στη χώρα μας, οι αυτόκλητοι εκπρόσωποι του «δαιμονοδιώκτη» Χριστού συνεχίζουν την παράδοση εκείνου, επιδιδόμενοι σε κάθε είδους «δαιμονοκάθαρση». Έτσι βλέπουμε μοναχούς διακινητές «θαυματουργών» ιδιοσκευασμάτων, μοναχές εμφιαλώτριες ιαματικών υδάτων, παπάδες εξορκιστές δαιμονίων. Που όμως, όταν χτυπήσει κι αυτούς η ασθένεια (βλέπε Χριστόδουλο), στην ιατρική καταφεύγουν!

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για το παλιό post: Πολύ κουτόχορτο θα φάνε οι άνθρωποι ακόμα. Είμαστε πολύ πίσω στο θέμα της σκέψης σε σχέση με άλλες χώρες. Ακολουθούμε αντιλήψεις και κατεστημένα που άλλοι λαοί θεωρούν απαράδεκτα και πως προσβάλουν την αξία της δημοκρατίας. Είναι γνωστό πως η εκκλησία έχει μεγάλη δύναμη στη σημερινή Ελλάδα.
Για το καινούργιο post: Εντάξει, εδώ δε θα συμφωνήσω τελείως. Ότι κάποιος είναι παπάς ή αρχιεπίσκοπος ή ξέρω 'γω τι στο διάολο είναι δεν τον ξεχωρίζει από τους άλλους στο θέμα της υγείας.
Ά!!! Ωραίο blog. Παρατήρησα ότι τα χώνεις αρκετά στην εκκλησία...........................................................................................................Καλά κάνεις.