26.9.06

ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ


Αντιγράφω από το περιοδικό «Ελληνοχριστιανική Αγωγή», Τεύχος 529, Μάρτιος 2006
Ανωνύμου, «Ο φανατισμός και πώς αντιμετωπίζεται». Έκδοση Χριστιανικής Στέγης Καλαμάτας, 200­6. (γιατί ανώνυμος; ντρέπεται, ή φοβάται τίποτα;)
Ο ανώνυμος συνεργάτης (όπως λέμε: συνεργάτης χωρίς όνομα!) της Χριστιανικής Στέγης Καλαμάτας, δίνει μια ζωντανή εικόνα αυτού του κοινωνικού φαι­νομένου, που παρουσιάζει μια εκπληκτι­κή έξαρση στην εποχή μας. Πραγματεύε­ται το θέμα σε βάθος και πλάτος και το τεκμηριώνει. Τί είναι φανατι­σμός, ποια είναι τα είδη και οι μορφές εκ­δηλώσεώς του. Ο Χριστός έναντι του φανατισμού. Η υπέρβαση του φανατισμού. Όπως γράφει στον πρόλογο, ο φανατισμός είναι μια αυθαίρετη απολυ­τοποίηση μιας ιδεολογίας ή θρησκείας με ταυτόχρονη προσπάθεια επιβολής της με βίαιο τρόπο (σε παγκόσμια κλίμακα). (Ως εδώ, πες καλά)
Το φαινόμενο του θρησκευτικού φα­νατισμού παρουσιάζει έξαρση στο χώρο του Ισλάμ και άλλων φυλετικών - εθνικών θρησκειών. Αυτός που δεν είναι με το Ισλάμ, θεωρείται άπιστος. Ο συγγρα­φέας αναφέρεται στις εκδηλώσεις του φα­νατισμού, όπως είναι ο ψυχολογικός πόλεμος, η προπαγάνδα και η παραπληροφόρηση. (Όοοχι, στο χριστιανισμό δε συμβαίνουν τέτοια πράγματα! Οι μη χριστιανοί δε θεωρούνται άπιστοι, μόνο… αφορίζονται, διώκονται, παλιότερα καίγονταν κιόλας!)
Η πίστη ότι ο Θεός είναι «Πατέρας», εξαφανίζει κάθε ίχνος φανατισμού. Δεν επιδιώκει να επιβληθεί στους οπαδούς διά της βίας. Η πίστη στο Θεό Πατέρα οδηγεί στην αναγνώριση του «άλλου» ως αδελφού.
………………………………………………………………………………………………………………
Χα, χα, χα…δεν επιβλήθηκε ο χριστιανισμός με τη βία! Το ξεκαρδιστικότερο ανέκδοτο! Κύριοι, «ανώνυμοι» παντελονοκαλόγεροι του σκοταδισμού και της παρακμής…Με το Ισλάμ τα βάλατε τώρα! Επί μιάμιση χιλιετία ξεπατώνατε κάθε εθνική θρησκεία, ακόμα και μειονοτήτων, που εξαιτίας σας έχουν εξαφανιστεί σήμερα από προσώπου γης! Αλλά βέβαια, δεν είχατε εσείς φανατισμό, μόνο λίγο παραπάνω…«ένθεο ζήλο»! Και σήμερα; Μια απ’ τα ίδια και χειρότερα! Η αποθέωση της προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης: δυο φορές την εβδομάδα, όλα τα παιδιά, από το Δημοτικό ως το Λύκειο, παίρνουν υποχρεωτικά τη δόση τους, με πρώτης ποιότητας «χριστιανική κατήχηση»! Γι’ αυτό, κύριοι «ανώνυμοι», πάψτε να μιλάτε για τους άλλους!
Σημείωση: Οι υπογραμμίσεις και τα σχόλια μέσα στις παρενθέσεις, δικά μου.

2 σχόλια:

Stelios Frang είπε...

Ιωάννης (Χρυσόστομος) εκ Συρίας:
• «Εάν δε κοιτάξεις στα ενδότερα των Ελλήνων θα δεις τέφρα και σκόνη και τίποτε υγιές, αλλά σαν τάφος ανοιγμένος είναι ο λάρυγγας αυτών, γεμάτος ακαθαρσίες και πύον και τα δόγματά τους γεμάτα σκουλήκια. Εμείς δεν παραιτούμαστε της κατ' αυτών μάχης».
• «Όσο πιο βάρβαρο ένα έθνος φαίνεται και της ελληνικής απέχει παιδείας, τόσο λαμπρότερα φαίνονται τα ημέτερα... Ούτος ο (πιστός) βάρβαρος, την οικουμένη ολάκερη κατέλαβε ... και ενώ πάντα τα των Ελλήνων σβήνουν και αφανίζονται, τούτου (του πιστού βάρβαρου) καθ' έκαστη λαμπρότερα γίνονται».
• «Κανείς δεν πρέπει στα παιδιά του, των (Ελλήνων) προγόνων να καλεί τα ονόματα, του πατέρα, της μητέρας, του παππού και του προπάππου, αλλά αυτά των δικαίων (της Παλαιάς Διαθήκης)».

Ναι μωρέ, ποτέ δεν ήταν φανατικοί οι Χριστιανοί, άρα νομιμοποιούνται να διδάξουν όλους τους άλλους και, αν αυτοί δεν θέλουν να διδαχτούν, θα τους πάρει ο διάβολος και θα τους σηκώσει…

mimimalist είπε...

Μην πας μακρυά. Γνώριζες ότι το 1976(!) η εκκλησία "αφώρισε" το θεατρικό συγγραφέα και ηθοποιό Νίκο Καλογερόπουλο, για το έργο του "ο μπαμπούλας";
Τα ίδια μυαλά, ο ίδιος φανατισμός, η ίδια τακτική μέχρι τις μέρες μας. Κι ούτε πρόκειται ν΄αλλάξει τίποτα. Ιδίως στην Ελλάδα...
btw, sfrang, το blog σου με εκφράζει απόλυτα.