9.7.07

Ε, ΟΧΙ ΚΑΙ...ΒΑΠΟΡΑΚΙΑ!

Μέχρι τώρα τους ξέραμε ως θεομπαίχτες (όλους, χωρίς εξαίρεση), υποκριτές, άπληστους, φιλοχρήματους, οικοπεδοφάγους, κίναιδους, βιαστές, παιδεραστές, κ.λπ. κ.λπ. Σήμερα τους γνωρίσαμε και ως διακινητές ναρκωτικών! Ε, βέβαια, εκεί είναι το ζεστό και μαύρο χρήμα. Σιγά μην άφηναν την ευκαιρία σε άλλους…

Μέχρι χθες είχαμε «παπα-σούζες», «παπα-ροκάδες», παπα-Τσάκαλο. Από σήμερα έχουμε και «παπα-βαποράκια»! Ωραίο ακούγεται. Η τέλεια (και αληθής) εξίσωση: θρησκεία = μαστούρα. Και η πιο πετυχημένη. Κάτι ήξερε ο Μαρξ που την είχε αποκαλέσει (τη θρησκεία) «όπιο του λαού». Ακριβολογούσε!

Τώρα θα πείτε και τι έγινε; Δυο κιλά χασισάκι πήγε να παραλάβει ο «αγαθός παπούλης», προφανώς προς διευκόλυνση κάποιου «αγαθού εμποράκου». Το παράδειγμα του αφεντικού του ακολούθησε. Ξεχάσατε τον μεγάλο (ασθενή σήμερα), τότε που αποφυλάκιζε κολλητούς του ναρκωεμπόρους; «Μιμηταί μου γίγνεσθε καθώς καγώ Χριστού» (!)

Θα πρέπει, κάποτε, να συνέλθει το παπαδαριό, να ντραπεί για την κατάντια του και να μη ζητάει αναιδώς τα ρέστα για όσα (με αποδείξεις) ενεργεί. Κι όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε, επιτέλους, τον έσχατο ξεπεσμό αυτού που αποκαλείται «εκκλησία» και να φροντίσουμε να ξεφύγουμε το γρηγορότερο απ’ την επιρροή της, που μόνο αγαθοποιός απέναντί μας δεν είναι.

ΥΓ. Καθόλου δε θα εκπλαγώ αν το συγκεκριμένο περιστατικό «κουκουλωθεί» τελικά και ο δράστης αφεθεί να κυκλοφορεί στην τοπική κοινωνία ελεύθερος, να «ιερουργεί», να «ποιμαίνει» και να… μαστουρώνει ανενόχλητος το «ποίμνιον» του μικρού νησιού.

4 σχόλια:

Shipwrecked Frontier Pioneer είπε...

Φίλε minimalist,
θα ήθελα να σε παρακαλέσω να σταματήσεις να ασκείς κριτική εις την Ορθόδοξον Ελληνική Εκκλησία του Χριστού, γιατί ο καημένος ο Βαστιλληκός στενοχωριέται. Επίσης, σταμάτα να γράφεις γενικότερα, κλείσε το blog σου, μην κάνεις post σε άλλα blogs και κάνε διακοπή της συνδρομής σου στο Internet.
Το παιδί δεν την αντέχει τέτοια αδικία...πονάει...
Ορίστε μας, είσαι και μειονότητα (άθεος... μακρυά από εμάς... χειρότερα από σατανιστή δηλαδή) και τολμάς να εκφράζεις γνώμη; Εδώ είναι Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών (Ορθοδόξων, με συγχωρείτε). Οι υπόλοιποι δεν είναι 100% ΈΛληνες, να φύγουν!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Shipwrecked...
Υπέπεσες σε ατόπημα.
Άλλο η κριτική και άλλο η ειρωνία.
Δεν μπορεί κάποιος επειδή είναι άθεος, σατανιστής και γενικά δεν έχει ιερό και όσιο, να χτυπάει κάποιον συνάνθρωπο πιστό σε οποιαδήποτε θρησκεία με χτυπήματα κάτω από τη μέση, βλέπε ειρωνείες του στυλ :
παπαβαποράκια ή
αηδίες όπως θρησκεία = μαστούρα
και να περιμένει να τον πάρουμε στο σοβαρά και να γυρίσουμε το μάγουλο.
Αυτά από τους πιστότερους.
Εγώ δεν είμαι και τόσο καλος χριστιανός (ούτε το παραδέχτηκα ποτέ).
Θα απαντώ στον καθένα με τον τρόπο που του αρμόζει μέχρι να γίνει κόσμιος, και να μην προκαλεί.

Και δεν νομίζω ότι η εκκλησία προκαλεί κανένα. Η εκκλησία είναι ΘΥΜΑ.
Είναι θύμα του κακού συμπλεγματισμού που αποκτήσαμε από την προβληματική κοινωνία που ζούμε. Τη χρησιμοποιούμε (την εκκλησία) ως αδύνατα ανθρωπάκια που καταντήσαμε για να βγάζουμε το κόμπλεξ μας.

Μέσα στο χώρο της όποιος θέλει ελεύθερα, με αβίαστη θέληση πιστεύει ή όχι στη θρησκεία που τον εκφράζει.
Για πές μου που αλλού έχεις τέτοια ελευθερία :
- Μπορείς να βρίσεις το αφεντικό σου στη δουλειά ή τους προϊσταμένους και συνεργάτες σου και να τη βγάλεις καθαρή?
Δεν το νομίζω.
- Ή μήπως μπορείς να προσβάλεις μέλος του κοινοβουλίου, δικαστηρίου, αστυνομίας, δημοσιογράφου, celebity και να μην πας φυλακή.
- Στο στρατό ήταν καλύτερο ή οι καμπάνες βαρούσαν συνέχεια.
- Αλλά και σε "προοδευτικούς" χώρους, όπως πανεπιστήμια, εξωκοινοβουλευτικοί σχηματισμοί κλπ, για τράβα πες τη γνώμη σου ελεύθερα και θα δεις τη ρουφιανιά, κυνηγητό, διώξιμο θα φας.
- Πάνε πες στους γονείς σου εξυπνάδες και αμέσως όλα θα τα γράψουν στα αδέρφια σου (κληρονομιές)
- Α ναι μένει η γυναίκα σου και το παιδί σου. Εκεί μπορείς να λες ότι θέλεις, εάν φυσικά είσαι διατεθειμένος να χώνεις τους μισθούς σου σε διατροφές.
- Λάθος μένει και το γήπεδο.
Αλλά επειδή όλοι τις φάγαμε τις φάπες μας και εκεί, μάλλον τώρα την κάνουμε γαργάρα όταν πηγαίνουμε και δεν προκαλούμε.

Μένει μόνο η έρμη η εκκλησία για να βγάλουμε όλο τον κομπλεξισμό μας και την ιδιοτέλεια.

Εάν με ρωτούσες γιατί σου αρέσει η εκκλησία, θα σου απαντούσα γιατί όταν μπαίνω μέσα και κλείνουν οι πόρτες, όλα τα προβλήματα που σου ανέφερα προηγουμένως μένουν απέξω, κι αυτό μου αρέσει πολύ.
Και δεν μπορεί κάποιος να μου το στερήσει ή να μου το προσβάλλει.
Σας παρακαλώ κρατήστε την βρωμιά απ' έξω.

Αλλά είπα, θα σας απαντούσα, εάν με ρωτούσατε.

Shipwrecked Frontier Pioneer είπε...

Πωπω την καημένη την εκκλησία, όλα τα κακά επάνω της και είναι τόόόόσο αθώα τα παιδιά...

fyi, η ειρωνεία είναι είδος κριτικής. Το ότι δε σου αρέσει να ακούς κάποια πράγματα είναι άσχετο.

Ανώνυμος είπε...

Σε κατάλαβα.