8.3.07

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

8 Μαρτίου σήμερα, «παγκόσμια(;) ημέρα της γυναίκας». Ποιας όμως γυναίκας; Της κουκουλωμένης μουσουλμάνας; Γνωρίζουμε πολύ καλά τη θέση της στο Ισλάμ. Μήπως όμως στο χριστιανισμό τα πράγματα για τη γυναίκα είναι καλύτερα; Δείτε παρακάτω ένα ελάχιστο δείγμα της θεώρησης της γυναίκας απ’ αυτόν, παρ’ όλο που διατείνεται ότι της εξύψωσε(!) τη θέση:

1. Αποστόλου Παύλου, Α΄ προς Κορινθίους ζ΄ 1 «Καλόν είναι εις τον άνθρωπο να μην αγγίζει γυναίκα» (κατά τον «απόστολο των εθνών» η γυναίκα δεν είναι άνθρωπος!), προς Εφεσίους ε΄ 22: «οι γυναίκες να υποτάσσεσθε στους άντρες σας στα πάντα», Α΄ προς Τιμόθεο β΄ 11-14: «Η γυναίκα πρέπει να μαθαίνει με ησυχία και πλήρη υποταγή. Στη γυναίκα δεν επιτρέπω να διδάσκει ή να εξουσιάζει τον άνδρα, αλλά να μένει ήσυχη. Ο άνδρας δεν είναι της γυναίκας, μα η γυναίκα είναι του άνδρα. Ούτε ο άνδρας δημιουργήθηκε για τη γυναίκα, μα η γυναίκα για τον άνδρα». Ο ίδιος λέει επίσης: «Ο σύζυγος είναι η κεφαλή της γυναίκας του, όπως ο Χριστός είναι η κεφαλή της Εκκλησίας. Έτσι λοιπόν όπως η εκκλησία υπόκειται στο Χριστό έτσι και οι γυναίκες πρέπει να υποτάσσονται στους άνδρες τους».

2. Τερτυλλιανού - Ιερωνύμου: «Η γυναίκα είναι ένας ναός κτισμένος πάνω σε έναν υπόνομο»! «Γυναίκα! Είσαι η πύλη του διαβόλου. Εξαγοράζεις αυτόν που ο διάβολος δεν τολμάει να του επιτεθεί άμεσα. Θα πρέπει πάντα να βαδίζεις μέσα σε πένθιμα κουρέλια». Ο Τερτυλλιανός είναι επίσης ο «θεωρητικός» του χριστιανισμού, που περιέγραψε σε βιβλίο του επακριβώς την «τουαλέτα της χριστιανής» και οι κατοπινοί του «πατέρες» την επέβαλαν με το ζόρι. (Ο χαρακτηριστικός «κότσος» που συνηθίζουν οι θεούσες, αυτουνού διαταγή είναι).

3. Ι. Χρυσοστόμου: «Η γυνή άπαξ ωμίλησε και το παν κατέστρεψε»! (γνωστότατος μισογύνης). Και αλλού: «οι γυναίκες, όταν υποτάξουν κάποιον στην εξουσία τους, τον καθιστούν θρασύ, ευκολοκυρίευτο απ’ το διάβολο, περισσότερο αδιάντροπο, ανόητο, αυθάδη, δουλοπρεπή». «Τι άλλο είναι η γυναίκα παρά ένας εχθρός της φιλίας, μια αναπόφευκτη τιμωρία, ένα αναγκαίο κακό, ένας φυσικός πειρασμός, ένας όλεθρος, ένας οικιακός κίνδυνος, μια καταστροφή, ένα κακό της φύσεως ζωγραφισμένο με όμορφα χρώματα;» Και τέλος: «Γενικά η γυναίκα είναι ένα σκουλήκι που σέρνεται, η κόρη του ψεύδους, ο εχθρός της ειρήνης…Είναι ελαφρόμυαλη, φλύαρη και ακόλαστη. Πάνω απ’ όλα είναι παθιασμένη με την πολυτέλεια και τις δαπάνες»!

4. Κλήμη Αλεξανδρείας, «Παιδαγωγός», 2.33: «Κάθε γυναίκα οφείλει να είναι γεμάτη ντροπή και μόνο από τη σκέψη ότι είναι γυναίκα»! (κι άλλος μισογύνης!)

5. Ιερού Αυγουστίνου: «Το να αγκαλιάζεις μια γυναίκα είναι σα να αγκαλιάζεις ένα τσουβάλι κοπριά»! (Ειλικρινά, έχω πάθει πλάκα. Κάθε φορά που αγκαλιάζω τη γυναίκα μου, σκέφτομαι το τσουβάλι με την κοπριά!)

6. Μ. Αθανάσιου, «Α΄ περί ειδωλολατρείας»: «με τις γυναίκες δεν είναι ασφαλές ούτε από κοινού ν’ αποφασίζει κανείς»

7. Αριθμοί Ε΄ 11-31: Διαπίστωση της απιστίας γυναικός με υποχρεωτική κατάποση βρομόνερου (ύδωρ της ζηλοτυπίας).

8. Δευτερονόμιον ΚΒ΄ 13-21: Η μη παρθένος λιθοβολείται!, Δευτερονόμιον ΚΓ΄ 1-11: Το νόθο παιδί εξοστρακίζεται χωρίς οίκτο αυτό και οι απόγονοί του, μέχρι 10ης γενεάς!

9. Μ. Βασιλείου, «Πηδάλιον», κανών Θ΄: «Η γυναίκα δεν έχει την άδεια να αφήνει τον άνδρα της κι αν αυτός τη δέρνει πρέπει να υπομένει, κι αν την προίκα της ξοδεύει κι αν με άλλες γυναίκες πορνεύει, αυτή πρέπει να καρτερεί. Ώστε η μεν γυναίκα είναι μοιχαλίς αν αφήσει τον άνδρα της, ο δε αφεθείς άνδρας αν πάρει άλλην, συγχωρείται». Επομένως, σύμφωνα με την «ορθοδοξία», η εκμετάλλευση, ο ξυλοδαρμός και η υποβάθμιση της συζύγου είναι έργο «ευλογημένο»!

Υπάρχει κανείς, που να αμφιβάλει ύστερα απ’ τα (ελάχιστα) παραπάνω, πως στο χριστιανισμό η γυναίκα αντιμετωπίζεται ως κατώτερο ον και ως υπαίτια για όλα τα κακά της ανθρωπότητας;

Έτσι θέλουν τη γυναίκα χριστιανισμός & ισλαμισμός

1 σχόλιο:

Kelsos είπε...

Παρόλα αυτά κάποιοι συνεχίζουν να κωφεύουν και να διατυμπανίζουν το πως δήθεν ο χριστιανισμός εξύψωσε την θέση της γυναίκας. Δεν είναι πρωτότυπο να περηφανεύονται για πράγματα τα οποία δεν έχουν κάνει… άλλωστε ούτε η πρώτη περίπτωση είναι ούτε μάλλον η τελευταία…