9.12.12

ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΥ

είναι ο τίτλος του καινούργιου ιστολογίου, που εμφανίστηκε πρόσφατα στο ιντερνετικό στερέωμα. 
Το γράφει ή τελοσπάντων το επιμελείται η Stavronia (καμιά σχέση με τη Fevronia) και υπόσχεται να έχει ως αντικείμενο και περιεχόμενο πρωτίστως το λόγο και δευτερευόντως τη μουσική.
Δείτε τι γράφει η ίδια στο καλωσόρισμά της

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΛΕΞΕΩΝ

''Η κάθε λέξη είναι μια έξοδος για μια συνάντηση, πολλές φορές ματαιωμένη
και τότε είναι μια λέξη αληθινή σαν επιμένει στη συνάντηση."                        Γ. ΡΙΤΣΟΣ
 
Κάπως έτσι, λοιπόν, ξεκινάει μια ακόμα περιπέτεια ή αν θέλετε, μια απ' τις πολλές αποδράσεις του νου με μοναδικό της προορισμό τη συνάντηση των λέξεων. Λέξεων που οικοδομούν λογοτεχνικά κείμενα αλλά και άλλων που αφορούν τα δίσεχτα χρόνια που ζούμε.
Κείμενα σ' αυτή τη χώρα που γέννησε το λόγο, δηλαδή το θεμέλιο του πολιτισμού. Γιατί αναφερόμενοι στην Ελλάδα ξεκινάμε με αφετηρία τον Όμηρο και φτάνουμε σ' έναν απ' τους μεγαλύτερους εν ζωή ποιητές, τον Τίτο Πατρίκιο.
Ενδιάμεσα, θησαυροί και αποθησαυρίσματα  -προφορικά και γραπτά- όλων των ομότεχνων Ελλήνων αλλά και ξένων, που αν τους αναφέρουμε έναν-έναν ο κατάλογος θα είναι ατέλειωτος.
Δεν έχω να πω περισσότερα.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο λόγος ύπαρξης αυτού του ιστολογίου είναι ο λόγος.
Καλώς ορίσατε στις αποδράσεις...
Stavronia

Ευχόμαστε καλορίζικο στο νέο αυτό blog, με πολλές και ποιοτικές αναρτήσεις και στη blogger Stavronia να μη ξεχάσει την υπόσχεσή της: "ο λόγος ύπαρξης αυτού του ιστολογίου είναι ο λόγος".
Τα πρώτα δείγματα είναι αντιγραφές λόγων. Περιμένουμε σύντομα και το δικό της λόγο... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: