27.9.06

ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Τελευταία, στα Δημοτικά σχολεία έχουν διορισθεί καθηγητές ξένων γλωσσών, καλλιτεχνικών μαθημάτων, μουσικής και γυμναστικής, επειδή τα μα­θήματα αυτά δεν μπορούν να τα διδά­ξουν επαρκώς οι δάσκαλοι. Νομίζουμε ότι πρέπει να διορισθούν και θεολόγοι, διότι οι δάσκαλοι δεν έχουν επαρκή θεολογική μόρφωση και μερικοί από αυτούς μάλιστα δεν πιστεύουν η δαπανούν τη διδακτική ώρα που προβλέπει το πρό­γραμμα για άλλες δραστηριότητες. Επομένως δεν μπορούν να διδάξουν το μά­θημα των Θρησκευτικών, το οποίο θέ­λει όχι μόνο θεολογική κατάρτιση, αλλά και πίστη και ευσέβεια(!) Τα Θρησκευτικά διδάσκονται βέβαια στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο λίγες ώρες, αλλά οι βάσεις της θρησκευτικής αγωγής μπαίνουν στη μικρή ηλικία των 7-12 ετών. (Ε, βέβαια, νωρίς-νωρίς τα γίδια στο μαντρί, μετά…μπορεί να τα χάσουμε!)
Στο Γυ­μνάσιο και στο Λύκειο τα παιδιά ασχολούνται περισσότερο με τα άλλα μαθή­ματα, δεν έχουν καιρό να προσέξουν τα θρησκευτικά. ενώ τα παιδιά του Δημοτικού είναι πιο δεκτικά και εύπλαστα. Γι’ αυτό επιβάλλεται να τους δοθεί νωρίς σωστή θρησκευτική αγωγή και παιδεία(!). Για το λόγο αυτό, θεωρούμε, μια και βρισκόμα­στε στην εποχή της εξειδίκευσης, πως το μάθημα πρέπει να το διδάσκουν θεολό­γοι, οι οποίοι και γνώστες του αντικει­μένου είναι, και καλύτερες παιδαγωγικές μεθόδους γνωρίζουν(!), αλλά και για έναν επιπλέον κοινωνικό λόγο, ώστε να απορροφηθούν αρκετοί και να περιορι­στεί η ανεργία (βρήκαν τί θα κάνουν τόσοι θεολόγοι που θα βγάζουν τα εκκλησιαστικά πανεπιστήμια. Θα διδάσκουν στα Δημοτικά!)
Περιοδικό «Ελληνοχριστιανική Αγωγή», τεύχος 527, Ιανουάριος 2006
Σημείωση: Υπογραμμίσεις, θαυμαστικά και σχόλια, δικά μου.
Εδώ βλέπουμε τη «δια βίου θρησκευτική κατήχηση», σ’ όλο της το μεγαλείο!
Αλλ’ ας μας πουν όσοι έχουν αυτούς τους ευσεβείς πόθους, πού υπάρχει γραμμένο ότι η χριστιανική θρησκεία είναι υποχρεωτική για τους Έλληνες; Το Σύνταγμα, βέβαια, την αναγνωρίζει ως επικρατούσα θρησκεία του κράτους (κι αυτό θ’ αλλάξει κάποτε), αλλά από πουθενά δεν προκύπτει πως είναι και υποχρεωτική. Πώς λοιπόν, επιτρέπουμε να διδάσκονται τα «θρησκευτικά» στα «πιο δεκτικά και εύπλαστα» μικρά ελληνόπουλα; Για να υφίστανται από αυτή την τρυφερή ηλικία πλύση εγκεφάλου, που θα τα οδηγήσει στον κατοπινό τους πνευματικό ευνουχισμό; Κανείς γονιός δε νομίζω να προσδοκά τέτοιο μέλλον για τα παιδιά του!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα μας πεις εσύ (ω άθεε!) πως θα διδάξουμε τα παιδιά μας για να τα κάνουμε ταλιμπανάκια ...

mimimalist είπε...

Έχεις δίκιο. Τί ζόρι τραβάω εγώ αν εσύ θες να γίνει το παιδί σου ταλιμπανάκι;