7.12.14

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ "ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ"

Ποιος είπε ότι σοβαροί προβληματισμοί και θέματα δημοσιεύονται μόνο σε ιστοσελίδες, e-περιοδικά και blogs κοινωνικού, εκπαιδευτικού και δημοσιογραφικού προσανατολισμού; Και πως μόνο σ' αυτά τα ηλεκτρονικά "έντυπα" γίνονται σοβαρές κι επικοδομητικές συζητήσεις;
Το παρακάτω θέμα με τον τίτλο της επικεφαλίδας αλίευσα από ένα καθαρά τεχνικό φόρουμ, όπου τα μέλη συζητούν και ανταλλάσσουν γνώμες και πληροφορίες πάνω σε θέματα τεχνικά, ηλεκτρονικά, ηλεκτρολογικά, ηλεκτρονικών υπολογιστών, φυσικής, τηλεπικοινωνιών, κατασκευών κ.λπ.
Περιέλαβα και τα 5 μέχρι στιγμής σχόλια, για να φανεί ο προβληματισμός των μελών επί του αρχικού θέματος.  Ασφαλώς θα υπάρξουν κι άλλα...
Δεν έχω να προσθέσω τίποτε, πλην των συγχαρητηρίων μου για το ποιόν του συγκεκριμένου ιστοτόπου και τον ανοιχτό ορίζοντα των μελών του...

Ακρίτας
Τα πήρε το μάτι μου στο φυλλάδιο της μεγάλης γερμανικής αλυσίδας, όπως μου είπε όμως η θυγατέρα υπάρχουν και σε άλλα μαγαζιά όπως και στα μεγάλα ελληνικά σκουπιδομάγαζα. Γράφουν ότι είναι "κιτ δημιουργικού παιχνιδιού" με την ονομασία "MONSTER HIGH". Ανάμεσα στις δυο λέξεις του λογότυπου υπάρχει μια ΠΑΙΔΙΚΗ ΝΕΚΡΟΚΕΦΑΛΗ με ένα ροζ φιόγκο.
Απευθύνονται σε κορίτσια περίπου 8 ετών και ουσιαστικά είναι συλλογές με ευτελούς αξίας μπιχλιμπίδια και καλλυντικά για μακιγιάζ, ώστε τα κοριτσάκια να μπορούν να μοιάσουν στα νεκροζώντανα τερατάκια κάποιου κόμικ. Κάποια μάλιστα από τις συσκευασίες έχει τη μορφή ενός ΜΑΥΡΟΥ ΦΕΡΕΤΡΟΥ.
Δεν ξέρω ποιος επινόησε τέτοια "παιγνίδια" και ποιος αποφάσισε να τα βάλει στο μαγαζί του. Τα δικά μου παιδιά είναι μεγάλα και δεν έχω (ακόμα) εγγόνια, σας λέω όμως με πλήρη επίγνωση ότι αυτά τα σκουπίδια πέρα από την απαράδεκτη αισθητική τους είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΥΧΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. Αν τα Χριστούγεννα δεν αντιπροσωπεύουν κάτι για μας ας μην τα γιορτάσουμε. Το να κρεμάμε όμως μαύρα δέντρα ανάποδα και να χαρίζουμε μακάβρια παιχνίδια σε παιδιά δείχνει ανοησία αν όχι διαταραχή

Απάντηση στο θέμα:

xsterg
Συμφωνώ με τον φίλο παραπάνω! τα έχω δει και εγώ και μου έχουν κινήσει το ενδιαφέρον αρνητικά όμως! Απορώ ποιος πατέρας θα αγοράσει ένα τέτοιο αντικείμενο στο παιδάκι του.

Ninetie
Όσο πηγαίνεις το παιδί σου στην εκκλησία, ή όσο πηγαίνει με το σχολείο, ή όσο διδάσκεται θρησκευτικά, μην φοβάσαι για τα παιχνίδια. Έχει ποτιστεί το μυαλό του με πολύ πιο σκληρές εικόνες και έννοιες, μιας και η θρησκεία μας περιστρέφεται γύρω από το θάνατο, τον πόνο και τον βασανισμό. Έχει δει περισσότερες νεκροκεφαλές και περισσότερο αίμα από όσα θα δει σε ένα τέτοιο παιχνίδι.

sakisr
Μη τρελαίνεστε άδικα! Στο εξωτερικό έχουν πολλά έθιμα σχετικά με νεκρούς, φαντάσματα, haloween και διάφορα άλλα. Μη ξεχνάτε και τη μόδα του Goth.
Αν τώρα στην Ελλάδα υπάρχουν γονείς που θα τα αγοράσουν στα παιδιά τους τι να πούμε; Περαστικά τους...

leosedf
Monster high είναι ΠΟΛΥ δημοφιλή παιχνίδια και βασίζονται σε κινούμενα σχέδια νομίζω. Λογικό αφού τα βλέπουν στην τηλεόραση να τα προμηθεύονται.
Γνωστό στο εξωτερικό με τις γιορτές, στο Μεξικό π.χ. έχουν γιορτή νομίζω για να τιμήσουν αυτούς που έχουν πεθάνει και είναι πήχτρα στις νεκροκεφαλές και σκελετούς και όλοι συμμετέχουν.
Δεν είναι απαραίτητο ένα παιχνίδι να έχει πάντα σκοπό το κακό αλλά στην κρίση του κάθε γονιού είναι να κρίνει και να αποφασίσει πως θα μεγαλώσει το παιδί του. Σίγουρα οι νεκροκεφαλές και τα διάφορα "σκούρα" πράγματα δεν είναι και ό,τι καλύτερο.
Δώστου τον Άγιο Σπυρίδωνα σε talking doll αν δε βρεις κάτι άλλο πιο καλό

Gaou
Ο ξεπεσμός της ηθικής και του ήθους παρατηρείται εύκολα νομίζω στις παιδικές ζώνες της τηλεόρασης. Το ότι όλες αυτές οι αηδίες καταλήγουν και σε ράφια με την μορφή παιχνιδιών είναι το λιγότερο νομίζω. Το παιδί στους χώρους που είπε ό φίλος δεν παίρνει εικόνες. Εικόνες που και εμείς πολύ δύσκολα θα αντέχαμε με αμφίβολα αποτελέσματα στον ψυχισμό μας. Το παιδί σε ένα σωστά ψυχαγωγικό περιβάλλον παίρνει έννοιες και μηνύματα. Ευτυχώς δεν παίρνει εικόνες.

Αντιγραφή από τον ιστότοπο
 
Ως κατακλείδα έχω να πω ότι η "ορθόδοξη" εκκλησία πάσχει από μιαν ανίατη θανατολαγνεία, που συνοδεύεται από την αποκρουστική πτωματολαγνεία, την προσκύνηση "ιερών" νεκροκεφαλών και άλλων οστών, ξεθαμμένων από δήθεν τάφους "αγίων", "τιμίων λειψάνων", των οποίων η έκθεση προς "προσκύνησιν" δεν έχει άλλο σκοπό από το γέμισμα των "ιερών" της ταμίων με το χρήμα του κάθε αφελούς πιστού...
Τη δόξα λοιπόν της οθόδοξης εκκλησίας εζήλωσαν και οι κατασκευαστές των παιδικών παχνιδιών Monsters high, με προφανή σκοπό να τα κονομήσουν από πανύβλακες γονείς που θα σπεύσουν να τα κάνουν δώρο στα βλαστάρια τους... 

UPDATE 10/12/2014: Τα σχόλια έφτασαν τα 39!


Δεν υπάρχουν σχόλια: